Irodaházak és ipari létesítmények energiahatékony működtetése ma már megkerülhetetlen. A nagyméretű, extrudált és igény szerint szinterezett profilok nemcsak az épületek díszét alkotják, hanem hatékony védelmet nyújtanak a felmelegedés ellen és a káros UV sugarak bejutását is képesek csökkenteni. A kültéri óriás lamellás vagy strukturális árnyékoló szerkezetek már számos épület alapvető részévé váltak, mivel jelentős energiamegtakarítást tesznek lehetővé a klímaberendezések üzemeltetésével szemben.

Rögzített (fix lattice) lamellák esetén az árnyékoló természetesen nem igényel működtetést. A lamellák dőlésszöge bizonyos típusú fix lamellák esetén előre meghatározott, míg a mozgatható motoros (louvers ) lamellák esetén bizonyos határok között szabadon állítható. A fényérzékelő telepítésével a dőlésszög automatikusan beállítható, ha mozgatható lamellás árnyékolóval rendelkezünk.

Felhasznált anyagok: A lamellák mindig extrudált alumíniumból készülnek. Bizonyos lamella típusok a beépítés során nem igényelnek kötőelemeket, mivel kialakításuk lehetővé teszi a gyors illesztést a fogadó konzolhoz vagy tartóelemhez (klipsz).

Rögzített (fix lattice) lamellák esetén az árnyékoló természetesen nem igényel működtetést. A lamellák dőlésszöge bizonyos típusú fix lamellák esetén előre meghatározott, míg a mozgatható motoros lamellák ( louvers ) esetén bizonyos határok között szabadon állítható. A fényérzékelő telepítésével a dőlésszög automatikusan beállítható, ha mozgatható lamellás árnyékolóval rendelkezünk.

Hamarosan…